Metsähallituslaki – Rutistetaan vielä kerran!

uhrilahde_oravaKaikki demokratian keinot otetaan nyt käyttöön. Viimeinenkin kivi käännetään. Tasavallan presidentti vahvisti metsähallituslain 8.4, jolla yhtiöittäminen runtataan läpi. Valtion yhteisiä vesialueita ja Ylä-Lapin virkistysmetsiä siirtyy uuteen “kolmanteen taseeseen”.

Samaan aikaan yhtiöittämisen kanssa Suomi on nostanut hakkuutavoitteitaan. Toisaalta Suomi on myös sitoutunut vuoteen 2020 mennessä pysäyttämään luonnon monimuotoisuuden heikkenemisen. Tavoitteet ovat ristiriitaiset.

Kansalaisaloite, jolla vaaditaan kansanäänestystä uuden metsähallituslain kumoamiseksi, kerää parasta aikaa kannatusilmoituksia. Niitä on kertynyt jo liki 13 000.

Linkki aloitteeseen: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1986

Aloitteen vireillepanijan saatesanat löydät täältä.