Kansanedustajille susiopas

6_pieni
Kansanedustaja Pertti Salolainen ottaa vastaan Susioppaan Suomen Susi ry:n Sari Pietilältä ja Jussi Jalavalta. Kuva: Jussi Jaakkola

Kansanedustajat saivat tänään luettavakseen tuhdin tietopaketin sudesta. Suomen Susi ry:n koostama 31-sivuinen opas “Suomen susi. Tietoa sudesta ja sen käyttäytymisestä” luovutettiin kaikille kansanedustajille. Eduskunnan pikkuparlamentissa oppaan ottivat vastaan kansanedustajat Pertti Salolainen (Kok) ja Pekka haavisto (Vihr).  Edustajat olivat kiinnostuneita suden tämänhetkisestä tilanteesta ja kannanhoidollisesta metsästyksestä.

– Toivomme kansanedustajien käyttävän pienen hetken ajastaan ja tutustuvan faktatietoon sudesta ennen päätöksentekoa, sanoo Suomen Susi Ry:n puheenjohtaja Carina Lintula.

 

Pertti Salolainen, Pekka Haavisto ja haaviston avustaja Aron Larsson tutustumassa Susioppaaseen.
Pertti Salolainen, Pekka Haavisto ja haaviston avustaja Aron Larsson tutustumassa Susioppaaseen. Kuva: Jussi Jaakkola

Susiopas on tiivis katsaus uhanalaisen eläimen haasteisiin Suomessa. Biologinen ote nousee vahvana esiin, lauma on suden elämän tärkein yksikkö. Opas on tarkoitettu kaikille susiasioista kiinnostuneille ja huikeat luontokuvat ovat osa oppaan runsasta antia.

 

 

 

2_pieni
Vasemmalta: Luonto-Liiton Sami Säynevirta ja Suomen Susi ry:n Sari Pietilä ja Jussi Jalava vastaamassa kansanedustajien kysymyksiin. Kuva: Jussi Jaakkola

 

 

Paikalla tilaisuudessa olivat vetoomuksen allekirjoittaneiden yhdistysten, Luonnonsuojeluliitto Tapiolan ja Luonto-Liiton edustajat, Jussi Jaakkola ja Sami Säynevirta.

Suomen Susi ry:n puheenjohtaja on tyytyväinen:

– Luonnonsuojelijat olivat tänään mukana yhtenäisenä rintamana, toteaa Lintula

Susiopasta voi tilata Suomen Susi ry:n sivuilta.