Uusi petoaita nousee jälleen pystyyn Kruusilassa

IMG_20160618_113433_pieLuonnonsuojeluliitto Tapiola kutsui jälleen talkooväkeä koolle Kruusilaan petoaidan pystytystalkoisiin. Paikalle saapui myös Luonto-Liiton susiryhmäläisiä Helsingistä ja Tampereelta.

Tällä kertaa aidattava alue sisältää myös koko tilan, sekä 200 metriä pitkän metsäisen laidunosuuden, mikä tuo omia haasteitaan. Kaikkiaan aitaa rakennetaan kaksi kilometriä. Porttirankenteina on kaksi metallista porttia sekä yksi ”perinteinen” jousiportti.

 

 

–  Metsän puolelta on kaadettu puita, raivattu kantoja ja siirretty kiviä. Tavoiteaikataulussa ollaan ja työ etenee suunnitellusti, sanoo Jussi Jaakkola, Tapiolan talkoovastaava.

 

IMG_20160618_105105_pie

Sähköistetty petoaita suojaa pian tilan hevoset, lampaat ja mehiläispesät. Aidan pystytys kiinnosti myös paikallisia tilallisia, joita muutamia oli tullut paikalle seuraamaan työvaiheita ja keskustelemaan talkoolaisten kanssa.

Talkoolaiset kiittelevät isäntäväen vieraanvaraisuutta ja tarjoilua.

– Mukava päästä töiden päätteeksi saunan lämpöön, toteaa Jaakkola.