Susihuolia – virtuaalivalituksia

screenshot.1425601479Kuten varmasti moni jo tietääkin on Luonnonsuojeluyhdistys Tapiola ry jättänyt hallinto-oikeuteen valituksia sudenpyyntiin myönnetyistä poikkeusluvista.  Pääasiallisena valitusperusteena on pyynnin ajoittuminen suoraan suden lisääntymisaikaan ja varovaisuusperiaatteen unohtaminen mitä tulee tulee pyydettävien yksilöiden valikoinnin mahdottomuuteen tähän aikaan vuodesta.

Moni ilmaisi huolensa sudenpyynnistä ja koki, että vaikuttamisen mahdollisuuksia ei juurikaan ole. Ei ole ollut ihan yksi tai kaksi kertaa kuluneiden kahden viikon aikana kun allekirjoittanut on ryskännyt petistä alas  vastaamaan puhelimeen silmät ristissä ja koittanut selvittää susista huolestuneelle kansalaiselle kannahoitosuunitelmaa,  lupaprosessia ja hallinto-oikeuskäytäntöjä.  Osallistumisen halu tärkeäksi koettuun asiaan on ollut ilmeistä, vain kanava puuttui.

Jokaisen puhelun jälkeen sitä tovin lusikkaa kahvikupissa pyöritellessään mietti, että mistä päästä tätä asiaa sujuvasti voisi lähteä purkamaan. …reviiriarvokauppaa…luonnonperintösäätiötä…valituksia… ja siitä se ajatus sitten lähti. Syntyi virtuaalinen valitusosakkuus.

Utopistiselta kuulostava ajatus sai varsin mukavan vastaanoton. Reilu vuorokausi lanseerauksesta osakkaat lasketaan kymmenissä. Hyvän mielen ohella osakkuuteen kuuluu myös käyttäjätunnukset nettiyhteisöön, jossa jaetaan ajatasaista informaatiota valitusprosessin etenemisestä ja  onhan siellä alueensa epävirallisempaankin rupatteluunkin. Tästä on hyvä jatkaa.

Osakkuuden voi ostaa itselleen
https://holvi.com/shop/tapiolary/