Niin tai näin aina väärinpäin

Tutkimusten mukaan maailmassa vallitsee ilmastohätätila. Tutkimusten mukaan maailmassa vallitsee myös kuudes sukupuuttoaalto. Molemmat ovat asioita, joilla on valtava merkitys ihan kaikkien lajien, jopa ihmisen itsensä tulevaisuuteen. Se, että asiasta kannetaan huolta tuntuu kuitenkin olevan yhteiskunnallisesti vielä merkittävämpi uhkakuva.

Siinä kun Elokapina on pystyttänyt leirinsä Mannerheimintielle saadakseen asialleen huomiota ovat LSL Tapiolan piirijärjestöt ajaneet tavoitteitaan lakituvassa. Ilmastokysymyksessä, joka on vaikuttavuudeltaan huomattavasti Tapiolan suhteellisen kapeata segmettiä laajempi, ei ole Suomessa oikeudellista kanavaa. On onnistuttava vetoamaan.

Tavoitteekseen Elokapina on ilmoittanut sen, että Suomeen pitäisi julistaa ilmastohätätila. Julkinen keskustelu kuitenkin pyörii sen asian ympärillä, että tuodessaan asiaansa esiin valitsemallaan tavalla, ovat Helsingissä autoilevat joutuneet kääntämään rattia ja valitsemaan toisenlaisen kulkureitin. Myös se on hallinnut keskustelua mitä pitäisi tehdä, ettei tällaista katastrofia ei yhteiskunta milloinkaan enää kohtaisi.

Tapiolan tavoitteena on saada Suomen riistahallinto noudattamaan luontodirektiivin säädöksiä. Julkinen keskustelu kuitenkin pyörii sen asian ympärillä mitä pitäisi tehdä, että Tapiola ei voisi enää saattaa muutoksenhakua hallintoikeuksissa vireille, eikä yhteiskunta milloinkaan enää kohtaisi sellaista katastrofia, että erittäin uhanalaista eläintä ei saisikaan tappaa.

Keski-ikäinen keskivartalolihava keskiluokka on siis ylen närkästynyttä siitä, että ympäristön tilaan pyritään kiinnittämään huomiota ja vaaditaan muuttamaan ”mut kun mä nyt vain haluun” ajattelua sellaiseksi, että myös ympäristötekijät tulevat huomioiduksi. Erityisen epämiellyttäväksi koetaan toimenpiteet, jotka näkyvät tai ovat muulla tavalla vaikuttavia tai peräti velvoittavia.

Sen sijaan, että tämä edellä mainittu kansanosa kävisi keskustelua siitä ovatko nämä tavoitteet kenties oikeutettuja, pyörii keskustelu demonisoinnin ja  erilaisten väkivaltavisioiden ympärillä siitä mitä näille henkilöille pitäisi tehdä.  Sivistyneemmät ovat väkivaltaskenaarioilla hekumoinnin sijaan roiskaisseet kahta ajatusta uhraamatta roskakoriin usempiakin oikeusvaltioperiaatteita siinä kuin myös perusoikeuksia ja ajukopat savuavat pohdittaessa sitä miten mielenosoitusoikeutta ja muutoksenhakuoikeutta pitäisi rajoittaa, että huomioonottamisen kauhuskenaariolta vältyttäisiin.

Koska olen keskivartalolihava keski-ikäinen sivistymätön juntti voinen kertoa sumeilematta  mielipiteeni siitä mitä tästä keskustelun tasosta ajattelen.  Hävetkää saatana!