Sudenmaa-teoksilla varoja suden suojelutyöhön

Sudenmaa-näyttelyn teokset ovat nyt myynnissä osoitteessa https://holvi.com/shop/tapiolary/section/sudenmaa-teokset/. Teosten tuotosta menee 20% Luonnonsuojeluliitto Tapiola ry:n suden suojelutyöhön.

"POY_001:n muistolle"
“POY_001:n muistolle”

Halusimme osaltamme tukea sudensuojelua ja Tapiola paikallisena ruohonjuuritason toimijana oli luonteva valinta yhteistyöhön.” – näyttelyn ideoija, kuvanveistäjä Riitta Kopra kertoo.

Kopran ja Pilvi Ojalan yhteinen Sudenmaa-taidenäyttely sai alkunsa Kopran aloitteesta. Kopra asuu Rengon susireviirillä miehensä, kahden lapsen ja eläintensä kanssa ja on seurannut susiaihetta aktiivisesti susien ilmaannuttua Renkoon vuonna 2015. 

Kopra on kiinnostunut siitä, millaisia reaktioita sudet ovat saaneet ihmisissä aikaan ja millaista on olla susi. Esille on noussut kysymys, onko ihmisellä, joka haluaa elää rinnakkain susien kanssa eikä halua niitä tapettavan, mitään vaikutusmahdollisuuksia asioihin. 

Taidemaalari- ja graafikko Pilvi Ojala on tehnyt aiemmin luontoon ja eläimiin liittyviä teoksia ja yhteisten taideprojektien myötä Ojala oli Kopran mukaan luonteva valinta näyttelyn toiseksi taiteilijaksi.

Taidenäyttelyn avajaisia vietettiin 29.7.2017 ja avajaisten yhteydessä Luonnonsuojeluliitto Tapiolan Ake Halttunen piti ”Suden elämä” -asiantuntijaluennon perehdyttämällä kuulijat lajin biologiaan.

"Ja Jumala loi..."
“Ja Jumala loi…”

Näyttelyn koskettavimpia teoksia ovat pronssiset muistolaatat alkuvuodesta 2017 poikkeusluvilla Rengossa tapettujen susien muistolle, sekä näyttävä oikean suden kokoinen teos ”Ja Jumala loi”. Ojalan ”Canis Lupus” sopisi erinomaisesti vaikkapa koulun luokkahuoneen seinää koristamaan. Teoksissa on käytetty erilaisia tekniikoita ja materiaaleja pronssista hamppuun.

Sudenmaa-näyttely on esillä Hämeenlinnassa Galleria Kummituksessa vielä kahden viikonlopun ajan perjantaista sunnuntaihin klo 12-17.

Lisätietoja näyttelystä ja teoksista:

Riitta Kopra (Galleria Kummitus) 0400 938 508, riittakopra@hotmail.com, riittakopra.nettisivu.org

Pilvi Ojala, pilviojala.com

Reija Laurila (Luonnonsuojeluliitto Tapiola) 040 9603 725, info@tapiolary.com, www.tapiolary.com

Sudenmaa-teokset LSL Tapiolan nettikaupassa:

https://holvi.com/shop/tapiolary/section/sudenmaa-teokset/